Vanliga frågor

Vad är Bærtlingstiftelsen?
Bærtlingstiftelsen är en allmännyttig avkastningsstiftelse som står under tillsyn av Länsstyrelsen i Stockholm. Stiftelsen grundades 1983 av Lisa von Roxendorff-Bærtling, änka efter konstnären Olle Bærtling. Syftet med stiftelsen är att främja den konstruktiva konsten och förvalta det konstnärliga arvet efter Olle Bærtling.

Delar stiftelsen ut bidrag?
Stiftelsen delar ut stipendier. Det är inte möjligt att ansöka om stipendium från stiftelsen.

Verifierar stiftelsen äkthet av konstverk?
Stiftelsen gör inga autentiseringar eller värderingar av konstverk.

Har stiftelsen en samling av Olle Bærtlings verk?
Stiftelsen har en stor samling konstverk av Olle Bærtling. Samlingen består av målningar, skulpturer, grafiska blad, arkitekturmodeller och textilier. Stiftelsen lånar ut verk ur samlingen till museer och kulturinstitutioner i Sverige och utomlands. För låneförfrågningar, vänligen kontakta oss på info@baertling.com.

Säljer stiftelsen konstverk eller produkter?
Stiftelsen säljer inga konstverk eller egna produkter.

Hur får jag tillstånd att reproducera ett fotografi eller en bild av ett konstverk?
För att använda bilder av Olle Bærtlings verk, vänligen kontakta Bildupphovsrätt i Sverige, e-post bildupphovsratt@bildupphovsratt.se, telefon 08-545 533 80.

Var kan jag beställa högupplösta bilder av konstverk?
Stiftelsen kan tillhandahålla högupplösta bilder av verk ur stiftelsens samling. Om du är intresserad av högupplösta bilder för publicering i böcker, artiklar eller avhandlingar, vänligen kontakta oss på info@baertling.com.

Är stiftelsens arkiv tillgängliga för forskning?
Stiftelsen förvaltar Olle Bærtlings arkiv. Merparten av materialet förvaras på Riksarkivet i Stockholm under namnet Bærtlingarkivet. Arkivet är tillståndsbelagt och kan göras tillgängligt för forskare och kuratorer. För att ansöka om att få tillgång till Bærtlingarkivet, vänligen kontakta oss på info@baertling.com.